inbraak voorkomen

4 tips om inbraak te voorkomen

De donkere maanden zijn weer begonnen, het wordt sneller donker en de feestdagen komen er weer aan. Er bestaat een mythe dat er tijdens feestdagen minder wordt ingebroken, maar niks is minder waar. Uit onderzoek is gebleken dat juist rond kerst en oud & nieuw 1,5 tot 2 keer zoveel wordt ingebroken. Om je te helpen dit bij jou thuis te voorkomen, hebben we 4 geweldige tips!

 

Tip 1: Beveilig je ramen

Hoe komen inbrekers je huis binnen? Dit gebeurt natuurlijk vaak via een deur of raam. Zorg er dus altijd voor dat alle ramen en deuren gesloten zijn als je weg gaat of gaat slapen. Ramen en deuren sluiten is natuurlijk één ding, maar dat weerhoudt niet iedereen ervan om buiten te blijven. En in dat geval komt een raam- of deuralarm goed van pas. Deze werken door middel van 2 magneten. Wanneer het contact tussen de 2 magneten verbroken wordt, gaat er een alarm af. Ook zijn ze makkelijk weer uit te schakelen met een schakelaar of met een code, afhankelijk van welk soort alarm je hebt. Ook kun je kiezen voor een glasbreukalarm. Die gaat af wanneer het glas in je raam of deur kapot wordt geslagen.

 

Tip 2: Hang een bewegingsalarm op

Met een bewegingsalarm zorg je ervoor dat ongewenste gasten niet zomaar binnen komen. Zodra iemand in het detectiebereik beweegt, gaat er een alarm af waardoor niet alleen jij maar ook de hele buurt gealarmeerd wordt. Zo krijgt niemand de kans om binnen te komen en iets te stelen. Je kan het alarm weer uitzetten met een afstandsbediening of door een cijfercode in te voeren. Het ligt er maar net aan welke bewegingsalarm je hebt. Nog een belangrijke tip: de beste montagehoogte voor een bewegingsalarm is 1,80 tot 2,40 m boven de vloer en bij voorkeur in een hoek. Op die manier maak je optimaal gebruik van het bereik.

 

Tip 3: Houd alles in de gaten

Stel er wordt ingebroken of een poging gedaan, dan wil je dit natuurlijk wel op beeld hebben en daarvoor zijn beveiligingscamera’s. Met bijvoorbeeld een dome camera met nachtzicht krijg je bijna altijd wel iets op beeld en is de kans dat de dader gepakt wordt veel hoger. Niet te vergeten dat een beveiligingscamera ook nog eens de inbrekers op afstand houdt, want niemand wil het risico lopen om met zijn of haar gezicht op beeld te komen! 

 

Tip 4: Schrik inbrekers af

Nog beter dan inbrekers betrappen is afschrikken. Door middel van een dummy beveiligingscamera of gewoon een simpele wandlamp met sensor schrik je de meesten al af. De dummy beveiligingscamera is niet van echt te onderscheiden door zijn looks en het rode led lampje. Een wandlamp met sensor gaat branden als er iemand binnen het detectiebereik beweegt. Dan zal een inbreker wel twee keer nadenken voordat hij/zij naar binnen glipt.


Geniet van de feestdagen en… be safe!

 

- Dion