Zomer heet weer

1. Lichamelijke inspanning
Je lichaam is – vooral de eerste dagen – niet gewend aan tropische temperaturen. Als je je lichamelijk gaat inspannen kan het zoutgehalte in je lichaam uit balans raken waardoor je sneller uitdroogt. Moet je toch in beweging? Zorg dan dat je extra veel water drinkt!

2. Zonnebaden zonder zonnebrandcrème
Tuurlijk, je wilt graag naar buiten als het mooi weer is. Vooral na een periode van regen en kou is je lichaam toe aan een paar goede zonnestralen. Maar denk er wel aan dat je nog niks gewend bent qua uv-straling! Smeer je, vooral de eerste dagen, om de 2 uren in met factor 20 of hoger om verbranden te voorkomen.

3. Synthetische kleding dragen
Tegenwoordig is veel kleding gemaakt van stoffen die op scheikundige manier tot stand komen, zoals polyester, nylon, viscose en fleece. Op zich is er niks mis met deze stoffen, maar voor de zomer is het niet ideaal. Kies voor kleding van katoen (of een mix): dat ademt veel meer waardoor je het minder heet zult hebben (en minder gaat zweten en stinken).

4. Je kind of huisdier achterlaten in de auto
Laat je kind of huisdier nooit, maar dan ook NOOIT, achter in de auto. En helemaal niet met heet weer. Het is bewezen dat de temperatuur in de auto ontzettend hard stijgt en daarmee binnen een paar minuten dodelijk kan zijn voor je kind of huisdier. Ook met een raampje open is het niet vertrouwd!

5. Veel koffie drinken
Veel mensen houden van koffie, het sleept ze door hun werkdag heen. Toch kun je op hete dagen je kopjes koffie beter vervangen door een glas water. Koffie heeft namelijk de eigenschap dat het uitdroogt. Dat merk je normaal gesproken misschien niet, maar met heet weer zul je er sneller last van hebben. Daarnaast warmt koffie je lichaam immers nog meer op. Een glas lekker koud water zal veel beter voelen!
 

Kortom: probeer te relaxen en een beetje te genieten van deze tropische temperaturen. Voordat je het weet is het weer herfst ;-) Heb jij nog tips om de zomerdagen door te komen? Deel ze met ons!

 

 

Door: Nynke