Voordelen van arganolie

Arganolie is tegenwoordig helemaal hip, en dat is niet voor niks. De olie heeft namelijk heel veel voordelen; je kunt het bijna overal voor gebruiken. Ik heb alle voordelen van dit prachtige product voor je op een rijtje gezet, maar eerst duiken we eens in de samenstelling van deze olie. Wat is het eigenlijk precies?

Arganolie wordt gemaakt van arganvruchten, die lijken op gele pruimen. Ze groeien aan de arganboom. De vruchten worden geoogst en verwerkt waarna er olie van wordt gemaakt. Een natuurlijker en puurder product bestaat eigenlijk niet. Grappig weetje: één boom met ongeveer 30 kilo vruchten brengt zo’n 0,7 liter olie op. Dat komt neer op vijftien uur werk voor één persoon. Het is dan ook niet vreemd dat arganolie bij veel winkels nogal prijzig is.

Je huid
Arganolie is goed voor je huid. Het zit boordevol essentiële vetzuren en vitamine E. Daarnaast bevat het andere krachtige antioxidanten die helpen bij het vernieuwen van je huid. Daardoor wordt je huid ook beschermd tegen veroudering. Verschillende huidproblemen zoals psoriasis, acne, eczeem en ook striae (stretch marks) kunnen worden behandeld met arganolie. Droge huid en lippen kun je er ook mee insmeren: de olie voedt de huid.

Je haar & nagels
De olie kan helpen om haarverlies en roos te minimaliseren en zelfs te voorkomen. Ook beschermt de olie jouw haar tegen de uv-straling van de zon zodat het niet beschadigt. Verder helpt de olie je nagels te versterken en de huid om je nagels heen soepel te houden.

Je lichaam
Er bestaat ook een culinaire soort van deze olie, die je kunt gebruiken bij allerlei recepten en schotels. Niet alleen geeft de olie een extra smaak, het verbetert ook de algehele gezondheid van je lichaam. De olie kan namelijk het cholesterolgehalte in je bloed verlangen, wat je hart ten goede komt. Daarnaast beschermt de olie je innerlijke lichaam tegen veroudering. Het verlicht pijnlijke en vermoeide spieren en het werkt ontspannend bij artritis en reumatische pijn.

Na het lezen van alle voordelen van deze zeldzame olie uit Marokko, begrijp je vast dat het niet voor niks ‘vloeibaar goud’ wordt genoemd. Benieuwd wat deze olie voor jou kan betekenen? Probeer het gauw uit.

 

Bekijk de arganolie in onze webshop.

 

 

Door: Nynke