Kantoorhond

Dit is Bo. Hem had je vast al eens eerder voorbij zien komen op Facebook en Instagram. Bo is de hond van Maartje en hij gaat iedere dag mee naar kantoor. Daar heeft hij zijn eigen mand waar hij zo ongeveer de hele dag lekker in ligt te relaxen. Maar de rust is straks voorbij, want Bo krijgt een vriendinnetje!

Ik hoor je denken, een hond op kantoor? Is dat wel zo verstandig? Uit eigen ervaring kunnen we stellen: ja! Je zou misschien verwachten dat een hond op kantoor voor veel afleiding (en daardoor een lagere productiviteit) zorgt, maar niets is minder waar. Een hond zorgt voor een gezellige werkplek waar mensen beter samenwerken. Ook gaan mensen met meer plezier naar hun werk als ze hun viervoeter mogen meenemen. Uit een onderzoek van de American Pet Products Manufacturers Association blijkt dat werkplekken waar huisdieren zijn toegestaan een lager verzuim hebben en dat mensen langere uren willen draaien. Je hoeft immers niet klokslag 17:00 uur naar huis om je hond uit te laten. Dat heb je in de lunchpauze al gedaan, en dat is ook goed voor je lichamelijke én geestelijke gezondheid.

Donderdag haal ik pup Evi, een Beagle, bij de fokkerij vandaan. Ik neem een mini-vakantie van 4 dagen om thuis met haar te wennen. Maandag komt ze voor het eerst mee naar kantoor. Ze zal dan kennismaken met Bo. Gelukkig is Bo een goedzak en super lief met puppy’s, dus dat komt vast helemaal goed. Natuurlijk heb ik alvast wat benodigdheden ingeslagen, zoals een nagelslijper en een sticky clean roller voor de haren op de bank. Een goede voorbereiding is toch het halve werk?

Hou onze social media kanalen (Facebook, Instagram, Snapchat) in de gaten als je de kennismaking van Bo en Evi niet wilt missen!

 

- Nynke