Fidget spinners

Fidget spinner hand spinner

Weer een hele nieuwe hype zijn de fidget spinners, je ziet ze overal en iedereen is er dol op! Het is dé rage van 2017. Maar waarom eigenlijk, en wat is een fidget spinner nou precies? Dat zochten wij voor je uit.

Wat is een fidget spinner?

Een fidget spinner is een soort kleine gadget die in je hand past, in het midden zit een kogellager waar je je duim en je wijsvinger neer kunt zetten. Om de fidget spinner te laten draaien geef je met je andere vingers een duwtje op 1 van de uitstulpingen, hierdoor worden ze ook wel de vinger tri-spinner genoemd.

De fidget spinner bestaat al langer dan vandaag en is binnen een paar dagen een hele hype geworden onder jongeren. Het is erg verslavend waardoor je er steeds meer jongeren mee ziet. De fidget spinner brengt ontspanning mee, waardoor de fidget spinner ook wel gezien word als de vervangende stressbal. Hij is dan ook ideaal voor kinderen met ADHD of voor mensen die wel eens moeite hebben zich te concentreren.

Hoe werkt een fidget spinner?

Het is heel simpel. Je houdt de spinner in het midden tussen je wijsvinger en duim vast. Daar zit een kogellager die ervoor zorgt dat de spinner kan draaien. Met je andere vingers of hand geef je de spinner een duw tegen een van uitstulpingen. De spinner zal nu tot wel enkele minuten blijven draaien. Heerlijk rustgevend om naar te kijken. Natuurlijk zijn er inmiddels ook allerlei trucjes die je met de fidget spinner kunt uitvoeren, het internet staat er vol mee. Ga lekker oefenen en ontspan eens op een andere manier!

Er zijn fidget spinners in allerlei verschillende vormen en kleuren. Je hebt de gewone fidget spinner, de spinner glow in the dark, de spinner met led verlichting, en de spinner in metallic uitvoering. Wil jij deze coole gadget ook? Bekijk gauw ons aanbod Fidget Spinners!