Gezond eten smart cooker

Tegenwoordig bestaat het leven van veel mensen uit werken, werken en nog eens werken. Wanneer je dan thuis komt uit het werk, plof je afgepeigerd neer op de bank en eet je een snelle, gemakkelijke maaltijd. Helaas zijn deze maaltijden vaak niet heel voedzaam, laat staan gezond. En na een korte nacht staat de volgende, drukke dag, voor de deur.

Een druk leven combineren met gezond leven blijkt voor veel mensen een grote opgave. Ik merk het zelf ook nu ik fulltime aan het werk ben. Vooral omdat koken niet mijn hobby is, kan ik er soms nogal tegenop kijken om nog een gezonde maaltijd te bereiden na een lange werkdag. En dan hebben we het nog niet eens over sporten gehad; daar heeft tegenwoordig bijna niemand meer tijd voor. Maar gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn. Er bestaan gelukkig allerlei hulpmiddelen om je te helpen bij (gezond) koken!
 

Smart cooker multicooker


Koken met een Smart Cooker
Neem bijvoorbeeld de Smart Cooker Multicooker. De Smart Cooker stoomt je groente, aardappelen en rijst gaar, waardoor vitamines en mineralen niet verloren gaan door het afgieten. Groene groentes behouden hierdoor ook hun heldere, gezonde kleur. Rijst en bonen krijgen door de stoom een zachtere structuur en smaken daardoor nog lekkerder. De ‘delayed cooking’ functie zorgt ervoor dat je je maaltijd tot 24 uur vooruit kunt plannen. De gekookte rijst staat op die manier al voor je klaar als je thuis komt!

De Smart Cooker heeft weinig water nodig om je eten gaar te stomen. Een groot voordeel voor het milieu. Je bespaart daarnaast ook nog eens tot wel 70% elektriciteit vergeleken met andere manieren om eten te bereiden, zoals met de oven. 

Maak het jezelf wat gemakkelijker om gezond te eten en houd tijd over voor andere, leukere dingen!

 

Download hier lekkere recepten voor de smart cooker:
Digitaal receptenboek

 

Wat bereid jij het liefst met de Smart Cooker?Door: Nynke