Ben je op zoek naar een cadeautje voor je vriend, partner, broer, vader, oom of opa en heb je echt géén idee wat je voor hem zou moeten kopen? Ik ken dat gevoel maar al te goed.

Op de eerste verjaardag van mijn vriend wist ik echt niet wat ik moest kopen. Ik wilde niet met zo’n afgezaagd, standaard en cheap cadeau aankomen. Maar ik had ook niet heel veel te besteden, dus een super dure parfum zat er ook niet in. In zo’n geval moet je creatief denken en een cadeautje kiezen waarvan iemand niet gelijk de waarde kan schatten – en dat ook helemaal niet wil omdat het zo’n origineel cadeau is.

Om jou ook een beetje op gang te helpen heb ik mijn persoonlijke top 10 voor mannencadeaus voor je op een rijtje gezet.

 

1. Kleding
Denk je dat kleding afgezaagd is? Dat vind ik niet! Veel mannen houden ervan om er goed uit te zien, maar vinden shoppen saai en zonde van hun tijd. Als jij dan met een leuk t-shirt aan komt zetten, wordt dat vast en zeker gewaardeerd. De t-shirts van Pierre Cardin zijn mooi, van goede kwaliteit én betaalbaar. Pierre Cardin heeft ook mooie polo's. Je moet alleen even de maat goed inschatten (of iemand vragen die hem goed kent).

2. Accessoires
Ook mannen willen graag goed voor de dag komen. Hoewel de meeste mannen niet zoveel sieraden en accessoires hebben als vrouwen, is een mooie armband of horloge vaak wel gewenst. En wie kan dat beter uitzoeken dan jij? Wat dacht je bijvoorbeeld van een stoere armband van leer. Nonchalant en toch stijlvol.

3. Verzorgingsproducten
Douchegel is een beetje 2014… Parfum is vaak (te) duur. Maar er zijn heel veel andere verzorgingsproducten die het ook goed doen bij mannen. Baarden zijn tegenwoordig helemaal hip. Om de gezichtsbeharing een beetje in toom te houden kun je bijvoorbeeld kiezen voor een beard bib en/of een beard shaper.

4. Technische gadgets
Voor mannen zijn er veel gadgets verkrijgbaar. Denk aan handige snufjes voor zijn smartphone of tablet, zoals een magnetische USB-kabel of een telefoonhouder voor op de motor of fiets. Een bluetooth tracker doet het ook altijd goed bij mannen. Daarmee raakt hij nooit meer zijn sleutels (of wat dan ook) kwijt.

5. Survival gadgets
Laat de oermens naar boven komen met survival gadgets. Een 3-in-1 zaklamp, hoofdlamp en fietslamp zal het bijvoorbeeld goed doen bij menig man. Voor de echte avonturiers kun je kiezen voor een vuurstarter of een zakmes. Geef hem het idee dat alleen hij, als echte man, met dit product overweg kan, dat alleen hij vuur kan maken of een vis kan bereiden. Dat zal hem heel gelukkig maken.

6. Tuin- en klusspullen
De meeste mannen zijn echte buitenmensen. Ze kunnen zich hele dagen al grasmaaiend en heggen knippend vermaken. Of ze staan te darten in de schuur met hun vrienden. Voor deze buitenmannen is een stellingkast misschien een leuk cadeau, daarmee kan hij al zijn spullen netjes opbergen in de schuur. En wat dacht je van een steekwagen. Welke man wil dit soort spullen nou niet?

7. Gereedschap
Is jouw vriend, broer of vader een echte klusser? Dan kan hij vast wel wat gereedschap gebruiken. Voor veel mannen is het ook een soort sport om zoveel mogelijk gereedschap te verzamelen, zodat ze voor iedere klus het juiste apparaat bij de hand hebben. De luxe ratelset in koffer, 94-delig is iets aan de prijzige kant, maar wel een prachtig cadeau. Wat betaalbaarder is de mini ratelset met bitjes.  

8. Beveiligingsattributen
Een man wil zijn hebben en houden beschermen; daarvoor is hij man. Om hem het idee te geven dat jij hem deze taak toevertrouwt, kun je hem een ­huisalarm geven. Met behulp van deze gadgets kan hij huis en haard beveiligen tegen ongewenste gasten. Om het plaatje compleet te maken, kun je hem ook een dummy beveiligingscamera geven; deze lijkt sprekend op een echte camera, maar is stiekem nep.

9. Sportartikelen
Oké, niet iedere man is een sportieveling. Maar degenen die wel houden van een beetje beweging zullen vast blij zijn met een sportief cadeau. Met opdruksteunen kan hij zijn spierballen showen (of kweken). Houdt hij van fietsen? Geef hem een fietsbroekje, die komt altijd van pas. Voor de iets luiere sportman kun je kiezen voor een buikspierriem waarmee hij al zittend dat buikvet kan verbranden. Denk erom: zulke cadeaus kunnen enigszins pijnlijk zijn om te krijgen, dus weet aan wie je het geeft!

10. Originele, grappige cadeautjes
Als jullie beide wel humor hebben, kun je ook kiezen voor een grappig cadeautje waarmee je een glimlach op zijn gezicht tovert. Bijvoorbeeld een set voor toiletvoetbal. Daarmee kan hij tijdens zijn boodschap een potje voetballen (met zichzelf). Voor de bierliefhebber is een metalen tekstbordje 'I love beer' of een vintage flesopener een perfect cadeau!


Met deze top 10 heb je vast de nodige nieuwe inspiratie opgedaan. Er is voor elke man wel een passend cadeau. Zit er niks tussen? Dan kun je altijd nog gaan voor een pakketje met lekker eten en drinken; dat komt altijd wel op. Wat is jouw favoriete cadeautje om te geven of om te krijgen? Deel je tips met ons :)