Vakantie in eigen tuin

Niet iedereen gaat op vakantie in de zomer. Het schijnt dat veel mensen hun vakantiegeld voor andere doeleinden gebruiken, bijvoorbeeld voor het aflossen van schulden of voor een kleine verbouwing in huis. Anderen krijgen misschien geen vakantiegeld waardoor een reis naar het buitenland er niet in zit. Zelf heb ik net een huis gekocht en daarom besloot ik om mijn vakantie in eigen tuin door te brengen, zodat ik tijd heb om te genieten van onze aankoop. Maar wat doe je dan eigenlijk thuis? Hoe zorg je ervoor dat je vakantie in eigen tuin een succes wordt?

Mijn eerste tip: RELAX. Maak je niet druk, om niks. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar het fenomeen ‘vakantieziek’ blijkt te bestaan. Wanneer je van een druk, gestructureerd leven zomaar in het gat genaamd vakantie valt. Wie heeft dat ook? Dat je eindelijk een weekje (of meer) niks hoeft te doen, maar gelijk ziek in bed belandt? Geef je lichaam de nodige rust voordat je eropuit trekt. Het moet letterlijk even bijtanken.

Dagjes weg zijn een leuke vakantiebesteding. Zijn er steden (of dorpjes) die je zou willen bezoeken? Doe het! Stap in de auto, bus, trein of op de fiets en ga. Gedraag je als een toerist in eigen land en je zult het ultieme vakantiegevoel ervaren, zo dicht bij huis. Want echt, ook in ons eigen land hebben we prachtige bezienswaardigheden waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Benieuwd wat? Google is je beste vriend.

Uiteraard kun je je vakantie ook gebruiken om die klusjes eindelijk te doen die je al het hele jaar uitgesteld hebt. Kozijnen verven, nieuwe vloer leggen, plankjes aan de muur hangen. Noem het maar op. Eindelijk heb je tijd om lekker te boren en zagen. Wellicht ga je een tuinhuisje bouwen of een bloemperkje aanleggen. Kijk eens in onze categorie ‘Tuin & Klussen’ voor wat inspiratie. Mij staat trouwens ook een leuk klusje te wachten: de trap verven. Ja, ik weet het, dat wordt een feest ;-)

Mocht het nou heerlijk weer worden (waar we natuurlijk erg op hopen), zet dan een opblaaszwembadje in je tuin. Zomerhoed op, cocktailtje en goed boek erbij en je waant je binnen no-time op Ibiza. Wat je ook kunt doen is een bootje of kano huren en het water op gaan. Water geeft je hoe dan ook het ultieme vakantiegevoel en het biedt je de nodige verkoeling op warme dagen. Smeer je goed in, want op het water verbrand je twee keer zo snel!

Wat je ook gaat doen, we wensen je een fijne vakantie (in binnen- of buitenland) en hopen dat je over een paar weken weer volledig opgeladen en vol energie klaar bent voor een prachtig nieuw jaar. En heb je nog leuke tips voor je mede-thuisblijvers, deel ze dan hier!

 

Door: Nynke