0item(s)

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Bamboe Kleding

Bamboe Kleding

Kleding van bamboe textiel is enorm zacht,  nog zachter dan het zachtste katoen. De bamboe stof is lekker zacht en glad, waardoor mensen met huidirritaties er soms veel voordeel van hebben. 

Het is ideale kleding voor hete zomerdagen omdat het niet zo snel aan je huid blijft plakken. De iets glanzende bamboe stof valt mooi en wordt niet snel vaal. De vezels die van bamboe afkomen zijn erg kort, en kunnen niet op een mechanische, meer natuurlijke manier tot garen worden gesponnen. Dat zou te duur zijn. Bamboe wordt dus chemisch gesmolten, op eenzelfde manier als dat er van houtpulp viscose wordt gemaakt. Cellulose van de bamboe plant wordt behandeld met oplosmiddelen, en de pulp wordt dan mechanisch gesponnen tot draden. Eigenlijk kun je dus niet spreken van textiel gesponnen met bamboe, maar is het eerder viscose van de bamboe plant.

Bamboe  groeit enorm snel, heeft daarbij weinig water nodig, en geen pesticide of kunstmest. Tijdens deze snelle groei neemt de plant veel broeikasgassen op, en voorkomt erosie. Het is net als katoen, hennep, linnen en tencel, een hernieuwbare grondstof. En is bovendien biologisch afbreekbaar. 


 

Stel een Oplopende Directie in

   

4 Artikel(en)

Stel een Oplopende Directie in

   

4 Artikel(en)